fredag 26 april 2013

Lurve, loave, luff. Just!

Jag köpte precis en resa till Venedig och konstbiennalen, jag ska resa solo och bo på Hotel Helvetia, kan ju inte gå fel...

Kom för en stund sen hem efter en tio timmars lång arbetsdag som bjöd på allt från två påstridiga galningar, till kollegor som fick mig att stå dubbelvikt av skratt, och jag var så trött att jag började förolämpa folk helt i onödan. När jag kom hem hittade jag ett handskrivet brev på hallgolvet en bröllopsinbjudan som kom som en väldigt glad överraskning. En kär, kär vän ska gifta sig med helt rätt person. Jag började genast fnula på mitt kärlekstal till dem på deras dag.

tisdag 23 april 2013

Silke


...Kommer genom dörren till mitt hem, som är ett litet kaos men det är mitt kaos. Ställer ner påsen i hallen och tar ett djupt andetag, tänker över hur skönt det känns att få vara ifred en stund. Bara jag med mina tankar och mina ord. Vissa dagar behöver jag det mer än någonting annat...

Jag skrev en barnbok om en "Rolf" igår, i ett svep utan paus. Jag tycker om den, och när jag läste den för Joffen så skrattade han på precis "rätt" ställen, så sa han "den är... ALLDELES FÖR KORT!" 
Tar det som ett bra betyg. 

Jag ska kontakta en vän som är illustratör och höra om hon kan göra några skisser utifrån det som jag har skrivit, sen kanske jag prövar materialet hos något förlag. Vore kul att testa, temat lämpar sig för en serie böcker så jag kan ta det vidare om lusten faller på.

Här är för övrigt några filmer som ni inte får missa, det är tveksamt om de går att se om, för man blir minst sagt mörbultad, men en första gång är i alla fall ett måste. Smärtsamt vackert!!!



Så. Blir ni också förkylda så är det bara att plöja dessa filmer som sliter ut ditt hjärta och stampar på det och sen bäddar in det i silke. Ett måste, förstås.

söndag 21 april 2013

Mia farrow i The great Gatsby...!



Walk the walk, talk the talk.


Capote love


Power crush


Failures and favourites


En vecka med några kliv tillbaka, några "nej" och ett till förkylningsvirus. Jag söker efter nya vägar att slå in på som förhoppningsvis leder fram till några "j.a." istället. 

Känner mig lite som Marilyn på bilden, uppkurad under en filt, med datorn på magen medan solstrimmor söker sig in i lägenheten. Kisande, halvvägs och lite blottad. 

Cat Powers röst, Caitlin Morans tankar om bröst och Joffens fina teckningar överallt som tröst. 
Röst. Bröst. Tröst. Det var en slump. 

Jag lovar.