måndag 15 april 2013

Vår och fula ord

Jag sorterar papper och tänker att bokföring är svenska språkets fulaste ord. Jag drabbas av flyktinstinkt och förnekelsetendenser, så fort jag ens tänker på att jag behöver ta tag i högen med blekta kvitton och deklarationsledan. Bodil Malmsten har skrivit en bok med titeln "Det är ingen ordning på mina papper". Varför tänkte inte jag på det!? Då hade det åtminstone kommit något produktivt och förhoppningsvis lönsamt ur det hela istället för kala fläckar på hjässan...

Jag är i vilket fall som helst ändå lycklig efter att ha spenderat helgen med familjen i vårsol. Rosendals trädgård, min favoritplats i Stockholm, var på väg att  spricka ut i vår, kön ringlade sig lång, men det var så fint ändå att sitta i glashuset i bara t-shirt och halsa must från äppellunden bredvid.

Joffen tyckte om hur skogen luktade och vi lekte Birk och Ronja och hoppade över bäcken eller "Helvetesklippan till Birkaborgen". Vi kände på mossa, åkte spårvagn och skämde bort oss med vidunderligt god mat. Unnar alla just det. Precis så.


Inga kommentarer: