onsdag 14 november 2012

SD nakna.

Partisvulsten SD visar sitt rätta ansikte. Jag uppskattar verkligen det klassiska journalistiska greppet att medvetet låta personer som Erik Almqvist själva avslöja sig som lögnare. Inget får lögnen att klinga lika falskt som i det ljuset. Ingen kan stå över eller förneka faktiska bild, film och ljuduppptagningsbevis, man kan bara manipulera sådant material till en viss gräns och då sällan utan spår.

"Bete dig som en svensk för fan", "babbe", "blatte", "bry dig inte om den lilla horan", ord från en riksdagsman i Sveriges tredje största parti. Någon som är förvånad? Jag önskar att de någon gång kommer att se sig själva i spegeln och känna uppriktig skam och handla därefter, och mindre som Erik Almqvist uppfattning om hur man "beter sig som en svensk" Whatever that means!?

Tvivlar på att han syftar till; att lyssna, känna medkänsla, förståelse, att fokusera på att försöka kommunicera, att vara generös och förvalta individualitet, skilda förmågor, privilegier och resurser på bästa vis...och det borde för övrigt gälla oavsett var du kommer ifrån, eller var du än råkar befinna dig. Mannen med tappat ansikte och brallorna nere är säkert nöjd så länge han kan putsa sitt eget skinn, äta "sillamacka" på sin radhusterrass och blicka ut över sitt torra utan spår av  mångkulturella nyanser, dimensioner. Under solen inget nytt men SD är nakna och de kan inte skyla sig.


http://www.dagensarena.se/innehall/analys-sd-skandalen-kommer-krava-fler-avgangar/Inga kommentarer: